Reduced price!

Philips Avent Natural Bottle 9oz / 260ml Twin Pack

SCF693/27

  • Natural latch on: Easy to combine breast & bottle
  • Unique comfort petals: For extra soft&flexible nipple
  • Anti-colic valve: Advanced anti-colic system
  • Air goes into the bottle, not baby's tummy
  • Easy to hold and grip in any direction

More details

RM51.89

-50%

RM103.77

   Delivery Options
Standard Delivery 2 - 7 days

Add to wishlist

Payment Methods
Payment Methods

Active 2 Days 19 Hours 4 Minutes ago

Seller Little Dino Shop
Seller Review

Motherhood Rewards
You can collect RM0.50 loyalty points with this item. Remember: These points can be used during your next purchase.


Product Review :

Rating: 4.4/5 (157 votes)

More info

Product Description

Philips Avent natural feeding bottle helps to make bottle feeding more natural for your baby and you. The nipple features an innovative petal design for natural latch on similar to the breast, making it easy for your baby to combine breast and bottle feeding.

Features

Easy to combine breast and bottle feeding
• Natural latch on due to the wide breast shaped nipple

A more comfortable and contented feed for baby
• Unique comfort petals for an extra soft and flexible nipple

Air goes into the bottle, not baby's tummy
• Advanced anti colic system with innovative twin valve

Easy to hold and grip in any direction
• Ergonomic shape for maximum comfort

Other benefits
• This bottle is BPA free
• Compatible with the majority of the Philips AVENT range
• Available in different sizes (4oz/125ml,9oz/260ml and 11oz/330ml)
• Simple to use and clean, quick and easy assembly

Feed your baby easily with Philips Avent Natural Bottle. With advanced anti colic system, this anti colic bottle is designed in order to help your baby feed in comfort. Not only that, this baby bottle has a wide breast shaped nipple so that it’s easier for your baby to latch on. It is also easy to use, and easy to clean for your convenience. In addition to being easy to grip, this bottle is also BPA free for your peace of mind. Shop now at Motherhood.com.my for baby products like this and more, with the best online deal and promotion.

Anda sekarang boleh menyuap bayi anda dengan lebih senang dengan Philips Avent Natural Bottle. Dengan ciri anti kolik, botol susu bayi ini direka khas untuk memastikan bayi anda boleh minum dengan selesa. Tambahan pula, puting botol ini direka khas untuk membantu bayi anda menyesuaikan diri dengan minum daripada botol. Botol bayi ini juga senang digunakan, dan dicuci. Botol ini juga senang dipegang, dan tidak mengandungi BPA. Beli produk ini atau barang baby lain di Motherhood.com.my sekarang untuk mendapat promosi yang terbaik online.

Reviews

27/12/2018

Good Quality and Fast Delivery

Good Quality and Fast Delivery

19/11/2018

Wide neck

Wide neck teat style bottle sesuai utk baby confuse. Saya guna dri baby 1 bulan

18/11/2018

puting yang seiras dengan puting ibu

saya dah cuba macam macam botol sejak anak saya lahir, sampai lah say ajumpa botol avent ni. Anak saya langsung tak tolak mungkin dia selesa dengan kelebutan puting yang hampir sama dengan si ibu. Yang paling best sebab botol avent susah nak berkulat macam botol botol lain. senang nak basuh. berbaloi keluarkan sikit duit untuk produk yang bagus.

07/11/2018

Botol Avent kesukaan anak dari bayi

Pemilihan puting susu yang senang untuk ibu bapa baru.Tiada kerisauan bayi tersedak susu. Botol yang mudah untuk dipegang oleh si bayi.Paling seronok, Botol AVENT produk yang mampu milik. Saya setia dengan produk ini dari anak pertama lagi.

22/10/2018

Selamat

Dibuat dengan bahan yang bebas BPA. Selamat digunakan pada bayi dan dipercayai. Ia juga tahan lasak dan lembut , senang untuk anak menyukainya. Dengan penggunaan harian ia tahan dan tidak akan cair walapun di srtil dengan air panas. Saya amat mempercayainya.

18/10/2018

Anak saya mudah terima dgn botol avent

Dah bermacam botol yang kami bagi untuk anak perempuan saya , smuanya ditolak sehinggalah kami mencuba botol avent. Sangat lega apabila avent dapat menyelesaikan masalah kami. Thank you

15/10/2018

Avent natural

I really love this bottle from Avent. I love the design, the price and also the brand itself. My two kids have been using this since they were born. And i don’t see any problem when they use this bottle. They have no colic problem and they love this bottle since they first started their fomula milk feeding. And what i like most is that, i can simple go to any baby store to purchase this brand’s bottle or teats. It is very convenient for me as mother. Thank you Avent.

15/10/2018

Botol yang senang diterima bayi

Sebagai ibu bekerja, perkara yang paling merisaukan bila bayi tak dapat terima puting susu tiruan. Tapi alhamdulillah, botol avent tak pernah menghampakan. Lagipun, puting senang di cari ganti dan harga amat berpatutan. Avent menyediakan botol dan puting yang sesuai pada setiap peringkat umur bayi.

14/10/2018

Produk yang baik untuk bayi

Saya menggunakan set botol susu Avent sejak mendapat anak pertama lagi sehinggalah sekarang menanti kelahiran yang ke 4. Botol susu Avent mudah dicuci, tidak mengandungi BPA memberikan keyakinan untuk tahap keselamatannya. Puting susu pula amat lembut dan bayi mudah menerimanya serta memudahkan penyusuan bayi. Walaupun agak mahal tetapi ianya berbaloi.

14/10/2018

Botol mesra

Tidak seperti kebanyakkan botol susu di pasaran, botol ini sangat uni,senang dibersihkan,dan kanak kanak mudah memegangnya.

11/10/2018

Fits well

Fits my babys needs easy to clean last long….my babys not confusing breast feeding with bottle feeding….soft n flexible nipple….

07/10/2018

Avent bottle

Saya menggunakan botol avent utk anak saya sejak lahir hingga dia berumur 4 tahun. Saya sangat berpuas hati dengan botol susu jenama avent kerana ia sangat berkualiti setanding dengan harganya. Ia sangat tahan lama dan lasak. Saya tidak perlu menukar botol tersebut setiap bulan kerana ia masih elok jadi dengan ini ia menjimatkan kos untuk pertukaran botol.

02/10/2018

Good Product

换了几次奶瓶,最后选择了Avent natural 。很耐热。设计上也很适合宝宝单手握着。Avent牌子的品质真的很不错。

24/09/2018

The best

Botol avent menjadi pilihan saya untuk anak sejak dari lahir. Sangat berkualiti, harga berpatutan, dan rekabentuk yang senang dipegang untuk kanak-kanak. Sangat rekomen botol susu ini. Produk terbaik dari avent

13/09/2018

Avent

Anak cukup serasi dgn avent, bila tukar lain dia cepat tahu dan akan refuse botol lain. Saya pernah cuba pelbagai jenis botol utk anak tapi avent jgk yg paling best. Selain dari design yg sleek juga berbentuk memudahkan anak utk memegang semasa menyusu. Saya amat syorkan brand Avent bagi new parents yg sedang mencari botol sesuai utk anak. Avent the best!

13/09/2018

Avent Terbaik

anak sy menggunakan botol Avent ini sejak lahir sehingga hari ini,sangat tahan lasak dan berkualiti serta selamat penggunaan nya kepada anak saya.. Avent memag terbaik!!

14/08/2018

the best

sebelum ni sya guna brand m**** utk anak yg pertama tapi botol cpat pudar dan susah nak pegang. anak kedua ni ada kawan syorkan gne avent and memang btul senang nak basuh dan mudah nak pegang. baby pn senang nak menyusu botol

02/08/2018

Sesuai untuk bayi baru lahir

Saya dah cuba beberapa botol susu berjenama untuk diberi pada anak saya tapi semuanya dia tolak. Sehingga ada kawan suggest brand Avent Nature ni baru lah anak saya terima. Mungkin sebab puting nya yang menyerupai payu dara ibu.

26/07/2018

More discount

Thanks motherhood for special discount. For me it’s cheapers

26/07/2018

强力推荐Avent 奶瓶

强力推荐Avent 奶瓶,无论是我儿子女儿我都坚持使用Avent 奶瓶,它的款口设计使我泡奶更容易卫生,奶瓶口的水份不会沾湿奶粉勺,无论是加入奶粉或米糊更容易卫生。而它拥有透气孔的设计更让我宝宝在吸食奶液时更容易的排出奶液,Avent 奶瓶的材质更是安全指数高怎摔也摔不破的奶瓶材质,我每天都需要穿烫奶瓶,奶瓶依然保存着一样形状和品质。我大爱Avent 奶瓶,Avent 奶瓶是我宝宝的第一首选。

23/07/2018

AVENT SUPERB ??!

Highly recommend as it super duper confy to used it! My baby used Avent since born until now she is 3years old! Never try other brand as Avent/natural is suite with her! You can find this awesome bottle at anywhere or even it has promotion at online or TCE baby expo! Just image that i never ever miss TCE expo for only to buy this awesome brand! You just carried the valuable things for your baby, love the design, tahan panas so on, and can resale the old bottle okey! Love it so muchhh!

16/07/2018

Feed bottle

So far i have no issued to this bottle. This is the only type that i have used for Avent brand so far because most of the end users said that other than this Avent Bottle Natural the rest of Avent feeding bottles are flowed out the milk.

16/07/2018

Not Bad

I try to teach my little one when she turns 2 years old, however, she dont know who to use it and milk also leaking out from bottle and wet all cloths.

14/07/2018

Soft and anti colic!

Safe to my baby, anti-colic and BPA Free. I love Avent products.

12/06/2018

Satisfied

very good quality

18/05/2018

Pilihan terbaik

Saya menggunakan botol philips avent untuk anak saya dari usia 6bulan sehingga sekarang hampir 4tahun. Anak saya sendiri selesa dengan botol susu jenis ini. Saya pelanggan setia botol susu ini. Jika saya tukar ke jenama lain, anak saya tidak akan menyusu.

18/05/2018

Satisfied mummy

Dalam banyak2 botol, avent natural lah satu2nya yang dia tak tolak. Kalau takde avent taktahu la mcmana nak train anak ??

18/05/2018

Avent Bottle Natural

i like to give my baby to use Avent Bottle Natural because is safe and it is a BPA-free material and my baby also like to use this brand ,

18/05/2018

Setia dengan botol susu Avent

Suka sangat dengan design Avent bottle. Bentuknya yang melengkuk ke dalam membolehkan anak saya cepat pandai minum botol dengan sendirinya. Of course, di bawah pengawasan saya ketika bayi dahulu. Material botol avent juga sangat berkualiti tinggi. Walaupun saya rebus botol avent dalam air panas setiap hari, masih kekal pada bentuk dan kualiti yang sama. Avent bottle adalah yang terbaik untuk anak saya.

18/05/2018

Avent Fans

I have bought whole set of Avent products for my baby, because Avent is the most famous brand in baby feeding range.
First, the quality is really good.

18/05/2018

耐用又耐热

这个品牌绝对是最好!!
我家孩子每一个都会用这个品牌
甚至我介绍身边朋友用,全部都只有赞
小孩子吃喝的用品最敏感
所以喝水喝奶用这个绝对是最好的选择

18/05/2018

Puting yang selesa dan anti colic

Bayi saya telah menggunakan botol susu avent sejak umur satu bulan dan dia sangat selesa dengan puting avent yg natural. Bayi saya juga tidak pernah mengalami kembung perut apabila menggunakan botol susu ini. Saya rasa walaupun harganya boleh dikatakan mahal tetapi saya tidak ragu-ragu untuk membelinya kerana bayi saya selesa.

18/05/2018

好牌子

这个品牌一直都是我所信赖的品牌,用了很久也觉得很好。而且用热水烫了也不会有塑料味。

17/05/2018

Avent feeding bottle

I really like to use this one bottle, my two children are using this one bottle, it is good do not want ordinary bottle has always need to be replaced, it is very durable

17/05/2018

Tak risau tersedak susu

Botol susu jenama Avent ni memang jenama pilihan saya semenjak anak saya masih kecil sehingga sekarang dia berusia setahun lebih. Bagi saya botol ini bagus kerana anak tidak pernah tersedak ketika menyusu.
Botol ini direka khas supaya mengelakkan bayi tercekik ketika minum susu. Ternyata ianya bagus menghalang bayi tersedak susu. Reka bentuk juga bagus senang untuk si manja memegang sendiri botolnya.

17/05/2018

Avent natural

我的孩子都选用avent的产品…avent bottle natural品质很好

17/05/2018

convenient to use

anak buah saya menggunakan botol susu avents sejak baby lagi. bila saya menjaganya terasa lebih selamat untuk membiarkannya pegang dan minuk sendiri sebab bot susu ni xmudah meleleh kerana lubang puting yang sesuai. jadi, baby xakan mudah tersedak. puting juga lembut dan seperti puting ibu menjadikan baby selesa

17/05/2018

Good Quality

Avent bottle is always a quality guarantee products! I have bought full set of Avent bottles for my baby.
Sometimes I can trade in and get the new bottles in cheaper price!
Thus, this is valuable for money!

16/05/2018

Tak tumpah

Susu yang dibancuh tak mudah tumpah bila guna botol ni. Bagus juga untuk elak anak tersedak. Memang jenama yang dipercayai dan bagus kualitinya. Saya syorkan pada anda semua.

16/05/2018

barang okay

harga yang boleh dikira mahal untuk botol susu yang kurang okay. susu meleleh keluar walaupun dah tutup dengan kemas. susu meleleh keluar dari puting botol.

16/05/2018

AVENT tahan lasak

Jenama Avent sangat berkualiti,bpa free,pemegang yang tidak licin,mudah dicuci dan sangat baik untuk bayi dan kanak-kanak..beli sekali pon boleh pakai lama sebab tahan lasak dan susah pecah

16/05/2018

Best quality

Jenama Avent sangat berkualiti..pemegang yang tidak licin,mudah dicuci dan sangat baik untuk bayi dan kanak-kanak..bpa free

15/05/2018

Design

Saya memilih botol susu avent natural dari anak sulung pada tahun 2009 sehingga sekarang saya masih menggunakan botol jenama ini.Pegangan botol yang kemas menyebabkan anak saya seawal usia 6 bulan sudah boleh memegang sendiri botol susu tersebut

15/05/2018

Even breastfeeding baby accept it

My baby is a fully breastfeeding baby.. I’m glad that I’m choosing this brand for him. He easily accept bottle feed and no nipple confusions issues happen. Good for those parents who looking for milkbottle that are breastfeeding friendly.

15/05/2018

Always Avent

Di awal kelahiran bayi saya, pelbagai jenama dan Jenis botol susu yang saya cuba gunakan tetapi ianya tetap tidak berhasil.. akhirnya saya mencuba Avent… Ternyata Avent menjadi pilihan si manja saya. Avent tahan lasak Dan mesra pengguna.

15/05/2018

Avent is a best choices

这个牌子的奶瓶非常棒~我两个儿子都用这个牌子!我宝宝的所有用具,包括奶嘴,水瓶都是这个牌子的。
Avent真的很棒,它减少了宝宝涨风问题~对于新手妈妈来说,这是最棒的选择!

14/05/2018

Avent bottle

很久的牌子奶瓶了,耐摔,不错用,小孩又容易握住

14/05/2018

我最满意的奶瓶

这是我最满意的一款奶瓶,我的孩子从4oz用到11oz了,一直都是它的支持着!

14/05/2018

Satisfied with the bottle

My kid is ok with this type of agent bottle. Mummy feels safe to let my baby to use it as it is a BPA-free material and it is easy to clean. However the bottle become milky colour after used it for some time.

14/05/2018

Jenama yang terbaik

Botol Avent tidak mudah meleleh dan bayi tidak mudah tersedak.ia memberi keselesaan kepada si manja saya ketika menyusu dan mudah ibu dan si manja saya belajar untuk memegang sendiri botol.

13/05/2018

很好用的奶瓶

我家两个宝贝都是选择这款牌子奶瓶,因为安全使用,最重要宝贝用了肚子不容易涨风。

13/05/2018

BOTOL SUSU TERBAIK DAN BERKUALITI TINGGI

Avent adalah jenama yang sangat saya percayai sejak dulu lagi dan saya sangat yakin akan kualitinya yang tinggi. Botol yang dihasilkan juga sangat mengikut spesifikasi yang telah ditetapkan mengikut umur bayi. Anak saya sesuai dengan botol avent, tak perlu cari yang lain dah

12/05/2018

sangat lasak

saya telah menggunakan bottle avent sudah lama dan sangat berpuas hati dengan kualitinya. ia sangat lasak dan sangat mudah untuk dicuci. ia juga merupakan sangat sesuai untuk train anak menyusu menggunakan botol. ia juga selamat kerana bebas bpa.

12/05/2018

Sangat selesa

Anak saya menggunakan botel avent dari saya dalam pantang, bentuk yang menyamai breast ibu membuatkan bayi lebih selesa dan mudah untuk menghisap.botol yang comel, tahan lasak walaupun dah jatuh beberapa kali masih tak pecah.. i like it.. tak akan curang dengan jenama lain

12/05/2018

HIGH QUALITY PRODUCT!

Recommended to all mommies for baby. A bit pricing but worth to the quality. The shape of the bottle just nice for baby to hold it. Very recommended!

12/05/2018

Puas Hati dengan Product Avent

Anak saya memang menggunakan Bottle Avent..Bukan sahaja ia tahan lama,ia memenuhi kriteria yang saya cari dan selamat untuk digunakan

11/05/2018

Plastic bottle turn milky color very fast.

Plastic bottle will turn into milky colour after used it for certain period. The design is nice, its material is BPA-free and so far no leakage problem when my kid is using it.

11/05/2018

AVENT berbaloi

Avent Bottle Natural 260ML/9oz bijak memilih menang memakai, bentuk yang mudah di pegang dan tahan lasak.. quality nya yang tebal sangat menjimatkan kami kerana penggunaannya yang agak lama..

11/05/2018

recommended product

my son started his first avent bottle when he is 4months old..the time he is about to switch from breastfeeding to bottle feeding..luckily there is avent, that made the switching easy..and now he is four year old..still using avent water bottle..

11/05/2018

Botol susu Avent terbaik

Sebagai ibu, sayaninginkan yang terbaik buat si manja saya. Sejak dari anak saya baby lagi saya menggunakan botol susu Avent Natural ini. Ianya sangat mudah digunakan, senang d cuci, BPA Free dan yang paling penting botol susu Avent ini anti colic. Sesuai untuk elakkan anak dari terkena kembung.

11/05/2018

Not a good design

milk residue easily stained around the ring and very hard to clean. Plastic bottle turn milky color very fast. Like avent bottle but not this design.

10/05/2018

Botol susu pilihan

Selepas anak saya menggunakan botol susu ini,saya tidak risau susu meleleh keluar apabila anak saya hisap susu.bentuknya juga sesuai untuk di pegang oleh anak saya.Botol susu juga tahan lama,senang untuk dibasuh dan kerak susu tidak mudah melekat dibahagian dalam botol susu ini.Sangat recommended untuk ibu-ibu diluar sana.

10/05/2018

Good bottle

MY little one has been using this bottle for 4 years. Never think to change to another brand.

10/05/2018

perfect for nb

really perfect bottle for newborn, really ok for my baby last time, the price is a bit expensive but really wirth to buy,

10/05/2018

Suami senang hati

Suami saya memang susah nak tolong bancuh susu. Alasannya botol susu telalu kecil, susah nk masukkan susu tapi ngn Avent Bottle Natural, dia dengan senang hati tolong bancuhkan. Tengah malam pun tak kisah.

10/05/2018

Acceptance by baby

I use this bottle for both my babies and they are fine with it since birth. It has save me alot of time and money without having to invest in many bottles.

10/05/2018

Good Product Quality

这个产品对我的宝宝很好,不容易吸风进去,减少涨风问题,而且容易清洗,每个部位都可以刷到,又很耐烧和耐摔!值得推荐!

09/05/2018

Avent Natural Bottle

Highly recommend this bottle. High quality and very lasting. Easy to hold by baby because the body of the bottle has curve. There are few type of pattern to choose. Suitable for baby girls and boys

09/05/2018

Great product

Highly recommend this brand of bottle. High quality and very lasting. Even it is lasting but still need to change the bottle due to hygiene purpose. It is easy to hold by baby because the body of the bottle has curve. There are few a type of patterns for mummies to choose. Suitable for baby girls and boys.

09/05/2018

TRUSTED BRAND

My baby uses Philips Avent bottles natural ranges for feeding since born. Now she is using 9oz this types. The teats are soft and this bottle is very easy to be cleaned and used. It is BPA free and safe for my baby.

09/05/2018

good product

good for my son choice

09/05/2018

Perfect..

Been using these bottles for a month now and haven’t had any issues with them.
It hasn’t leaked and bubs can drink from them really well without any mouth leakage.
It’s easy to clean, and for the price I paid i’m really happy with the product, Would happily recommend these bottles!

08/05/2018

Puting sangat lembut dan tebal.

Puting botol susu avent ni sgt lembut dan tebal,walaupun anak suka mngigitnya,ia tidak mudah tembus dan bocor..mmg terbaik..design botol simple dgn grid lembut pada tepi botol yg lebih memudahkan anak saya memegangnya..anak saya sangt selesa mnggunakannya..bagi saya walaupun ia agak mahal tetapi sangat berbaloi untuk dibeli..botol dan puting tahan lama.

08/05/2018

Good and reasonable price

Nice to use and my kids love it…I have been used it for my 3 kids. I like the quality of bottles

08/05/2018

Overall quality is good

My son is using Avent bottle. The design is good as he can hold the bottle properly. It can be cleaned easily too with a long brush. However, the colour of the bottle will turn to milky colour very fast.

08/05/2018

Avent 奶瓶

我家半母乳的宝宝用Avent的奶瓶的奶嘴像RT的感觉,宝宝不在抗拒奶瓶喂养了…缺点就是排风不是很好

08/05/2018

Botol susu terbaik pilihan bayi saya

Saya menggunakan botol avent natural semenjak anak saya baru lahir sehingga sekarang. Senang dicuci dan anti colic. Bayi saya juga selesa untuk memegang botol sendiri

08/05/2018

Botol Susu Terbaik

Saya pengguna tegar botol susu ini dari anak pertama hingga anak no 3. Botol susu tahan lasak, mudah di cuci dan mempunyai design yang eksklusif.

27/01/2018

Jennifer

Good value

28/12/2017

Good tech

Bought this for my kids and pretty good tech and good quality

28/12/2017

Great fit

It fits perfectly and bought a few nipples to use on it too all works well

22/12/2017

Wow

I ordered this but received the pink colour bottles, which is sold usually at a much higher price. Guess I can't complain then.

10/07/2017

Really good natural bottles

These are just good, if not better than other brands & have the same anti-colic technology. Easy to clean and hold.

Write your review !

Write a review

Philips Avent Natural Bottle 9oz / 260ml Twin Pack

Philips Avent Natural Bottle 9oz / 260ml Twin Pack

  • Natural latch on: Easy to combine breast & bottle
  • Unique comfort petals: For extra soft&flexible nipple
  • Anti-colic valve: Advanced anti-colic system
  • Air goes into the bottle, not baby's tummy
  • Easy to hold and grip in any direction

Write a review

Customers who bought this product also bought:

More Products in this category:

More Brands in this category:

How to buy

Click to view how to buy...